E fa'afefea ona galue le pamu centrifugal e tasi?

Mu'ai Tulaga: Fa'atumuina o le Pum Casing

I luma atulaga tasi pamu centrifugalua amata, e taua tele le faʻatumuina o le pusa pamu i le vai ua fuafuaina e felauaiga. O lenei laasaga e taua tele ona e le mafai e pamu vai centrifugal ona fa'aosoina le suction e mana'omia e tosoina ai le sua i totonu o le pamu pe a gaogao le pusa pe tumu i le ea. O le fa'auluina o le pamu centrifugal e tasi, po'o le fa'atumuina o le vai, fa'amautinoa ua sauni le faiga mo le fa'agaioiga. A aunoa ma lea mea, o le a le mafai e le pamu vai centrifugal ona gaosia le tafe e manaʻomia, ma e mafai ona faʻaleagaina le impeller i le cavitation-o se mea e tupu ai le ausa ma paʻu i totonu o le vai, e ono afaina ai vaega o pamu.

PSM

Ata| Fa'amama ole Laasaga Tasi Pumu Centrifugal PSM

Le Matafaioi a le Impeller i le Gaioiina o le Sua

O le taimi lava e fa'apena lelei ai le pamu centrifugal e tasi, ona amata loa lea o le ta'aloga pe a amata ona vili le impeller—o se vaega feliuliua'i i totonu o le pamu. O le impeller o loʻo faʻauluina e se afi i totonu o se paʻu, ma mafua ai ona feliuliuaʻi i le saoasaoa maualuga. A'o taamilo lau o le impeller, o le vai o lo'o pu'eina i le va o lo'o fa'amalosi fo'i e feliuliua'i. O lenei gaioiga e tuʻuina atu le malosi centrifugal i le vai, o se vaega taua o le faʻaogaina o le pamu.
O le malosi o le centrifugal e tuleia ai le vai mai le ogatotonu o le impeller (ua taʻua o le mata) agai i le pito i fafo poʻo le pito. A'o fa'aoso le vai i fafo, e maua ai le malosi o le kinetic. O le malosi lea e mafai ai e le vai ona gaoioi i se saoasaoa maualuga mai le pito i fafo o le impeller i totonu o le volute o le pamu, o se potu e pei o se li'o e si'omia ai le impeller.

产品部件(压缩)

Ata| Fa'amama Fa'ato'a Tusa'o Fa'aa'au Centrifugal Pump Vaega PSM

Le Suiga o Malosiaga: Mai Kinetic i Pressure

A'o ulu atu le suavai maualuga i le volute, ua amata ona fa'aitiitia lona saoasaoa ona o le fa'alauteleina o foliga o le potu. O le volute ua mamanuina e faʻagesegese ai le vai, lea e oʻo atu ai i le liua o nisi o le kinetic malosi i le malosi malosi. O lenei siitaga o le mamafa e taua tele ona e mafai ai ona tuleia le vai mai le pamu i se maualuga maualuga atu nai lo le mea na ulu atu i ai, e mafai ai ona felauaiga le suavai e ala i paipa lafoai i lona taunuuga faamoemoeina.
O lenei faagasologa o le liua o le malosi o se tasi lea o mafuaaga autu e mafua aipamu vai centrifugale matua mataalia i le fe'avea'i o vai i mea mamao po'o ni mea maualuluga. O le sologa lelei o le suiga o le malosi o le kinetic i le mamafa e mautinoa ai o le pamu vai centrifugal o loʻo faʻaogaina lelei, faʻaitiitia ai le malosi o le malosi ma faʻaitiitia ai le tau atoa o galuega.

Fa'agaoioiga Fa'aauau: Le Taua o le Fa'atumauina o le Fa'asolo

O se itu tulaga ese o pamu vai centrifugal o lo latou gafatia e fausia ai se tafega faifaipea o le vai i le umi lava o le impeller e taamilo. A o lafo le vai i fafo mai le ogatotonu o le impeller, o se vaega maualalo maualalo poʻo se vaega gaogao e faia i le mata o le impeller. E taua tele lenei vacuum ona e toso mai ai le tele o le vai i totonu o le pamu mai le puna o sapalai, faʻaauau pea le tafe.
O le eseesega o le mamafa i le va o le vai i totonu o le tane puna ma le vaega maualalo o le mamafa i le ogatotonu o le impeller e ave ai le vai i totonu o le pamu. Afai lava e iai lenei eseesega o le mamafa ma o loʻo faʻaauau pea ona feliuliuaʻi le impeller, e tasi le laʻasaga centrifugal pamu o le a faʻaauau ona tosoina i totonu ma sasaa le vai, faʻamautinoaina se tafega tumau ma faʻalagolago.

Le Ki i le Lelei: Tausiga Lelei ma Faʻagaioiga

Ina ia mautinoa o loʻo galue se pamu centrifugal e tasi i lona maualuga maualuga, e taua le mulimulitaʻi i faiga sili ona lelei i le faʻaogaina ma le tausiga. O le siakiina e le aunoa o le faiga o le pamu, ia mautinoa o le impeller ma le volute e leai ni otaota, ma le mataʻituina o le gaioiga o le afi o laasaga taua uma ia i le faatumauina o le lelei o le pamu ma le umi o le ola.
E taua foi le fuaina sa'o o le pamu mo le fa'atatauga. O le tele o le utaina o le pamu e ala i le fai atu ia sili atu le suavai nai lo le mea na fuafuaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina tele, faʻaitiitia le lelei, ma mulimuli ane, faʻaletonu masini. I le isi itu, o lalo o le utaina o se pamu centrifugal e tasi e mafai ona mafua ai ona galue le lelei, ma mafua ai ona le manaʻomia le faʻaaogaina o le malosi.


Taimi meli: Aukuso-15-2024